Şəkər xəstəliyi olan insanlar üçün ən zərərli qidalar məlum olub.
Mütəxəssislərin fikrincə, sağlam, işlənməmiş qidaların seçilməsi qan şəkərinin səviyyəsini yaxşılaşdırmağa və diabet riskini azaltmağa kömək edəcək.
1. Az yağlı bişmiş məmulatlar
Bu cür qidaların şəkər tərkibi yüksəkdir və lif baxımından azdır. Bu da qan şəkərini sürətlə yüksəldə və potensial olaraq insulin müqavimətinə səbəb ola bilər.
2. Az yağlı salat
Az yağlı olan salatların tərkibində yağı kompensasiya etmək üçün şəkər var. Şəkərsiz hazırlanmış souslardan və zeytun yağı kimi təbii yağlardan istifadə edin.
3. Az yağlı qatıq
Qatığın sağlamlığa faydası olsa da, az yağlı qatığın tərkibində həddindən artıq şəkər olur.