Elə tərəvəzlər var ki, onlar bağırsaqda narahatlıq yaradır.
Sağlam mədəyə sahib olmaq istəyirsinizsə, yediyiniz qidalara diqqət etmək vacibdir.
Tərəvəzlər aşağı kalorili olsa da və qarın yağı yaratmasa da, bəziləri qaz, şişkinlik və bağırsaq qıcıqlanmasına səbəb olur. Həzm və maddələr mübadiləsinə təsir göstərir.
Brokoli, kələm, qulançar, brüssel və gül kələmi kimi tərkibində həll olunmayan lif və bəzi karbohidratlar yüksək olan tərəvəzlər çox miqdarda yeyildikdə fermentasiyaya və narahatlığa gətirib çıxarır.
Bununla belə, daha çox narahatlıq doğuran qidalar həddindən artıq miqdarda kərə yağı və ya yağ əlavə edilmiş yağlı yeməklərdir. Bu əlavələr əlavə kalorilər və iltihablı yağlar gətirir, potensial olaraq qarın yağına kömək edir.
Daha düz bir qarın üçün yerkökü, xiyar, bolqar bibəri, yaşıl lobya, badımcan və balqabaq kimi daha az həzm olunan karbohidratlı tərəvəzləri seçin. Tərəvəzləri buxarda bişirmək kalori qəbulunuzu əhəmiyyətli dərəcədə azalda bilər.