Mütəxəssislər Ramazan bayramında sağlam və balanslı qidalanmanın vacib olduğunu bildirilər.
Ramazandan sonrakı ilk gün səhər yeməyi daha yüngül olmalıdır. Çünki orqanizm az qidalanmağa uyğunlaşıb. Səhər yeməyində yağda qızardılmış məhsulları istehlak edilməməlidir. Qaynadılmış yumurta, süd məhsulları, zeytun, pendir və mövsümi tərəvəzlərə üstünlük verilməlidir. Nahar və şam yeməyində tərəvəz, qatıq, salat, meyvə, bir neçə küftə və ət məhsulları istehlak edilə bilər. Ramazan dövründə olduğu kimi bayramdan sonra da maye istehlakına da diqqət yetirməliyik.
Kolbasa, sosiska kimi yağlı və işlənmiş qidalardan, xəmir yeməklərindən uzaq durmaq lazımdır.